Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Το αστυνομικό κράτος στην υπηρεσία των πλειστηριασμών



του Παύλου Δερμενάκη


Την Τετάρτη 14/3/2017 πλειστηριαζόταν ηλεκτρονικά σε συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια η πρώτη κατοικία και μοναδικό ακίνητο εργαζόμενου-αγωνιστή στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Από νωρίς η αστυνομία, κατ' εντολή της «κυβέρνησης της αριστεράς» έλαβε θέσεις, μπροστά στην πολυκατοικία που στεγαζόταν το συμβολαιογραφείο για να προστατεύσει τη διαδικασία. Για να αποδείξει στην κυβέρνηση την αποτελεσματικότητά της και η κυβέρνηση με τη σειρά της, ως πιστό σκυλάκι στα αφεντικά της τους δανειστές, ότι εκτελεί στο ακέραιο τις εντολές τους. Να θυμηθούμε εδώ στη σχετική συζήτηση σε ένα τελευταίο Eurogroup που κατηγορήθηκε η κυβέρνηση από τους δανειστές για αναποτελεσματικότητα όσον αφορά την προστασία των συμβολαιογράφων και των σχετικών διαδικασιών από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Επίσης να σημειώσουμε ότι στην τελευταία έκθεσή της η Κομισιόν, για την τρίτη αξιολόγηση, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα τους πλειστηριασμούς και ειδικότερα στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και τις επιτυχίες του «εκθέτοντας» την κυβέρνηση.
Όταν οι αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών έφτασαν στο σημείο του εγκλήματος των πλειστηριασμών η αστυνομία τους επιτέθηκε με πρωτοφανή αγριότητα. Οι σκηνές που καταγράφηκαν από τις βιντεοκάμερες θύμισαν τις πιο μαύρες εποχές του αστυνομικού κράτους. Αυτά που ζήσαμε και είδαμε από την αστυνομική μανία ενάντια στους πολίτες είναι τα ίδια με όσα βίωσε ο λαός μας διαχρονικά από της «υπηρεσίες προστασίας της αστυνομίας» ανεξάρτητα αν τότε ήταν η δικτατορία του Μεταξά, η δικτατορία του Παπαδόπουλου, το μετεμφυλιακό εκδικητικό κράτος της δεξιάς ή η δημοκρατία της μεταπολίτευσης, με τις όποιες ιδιομορφίες της. Όλα αυτά που κατά καιρούς κατήγγειλε η αριστερά όχι μόνο στα λόγια αλλά και με έργα βρέθηκε σήμερα να ασπάζεται και να εφαρμόζει μια κυβέρνηση που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερή. Μια «κυβέρνηση της αριστεράς» που αντέγραψε και εφαρμόζει στο ακέραιο τις πιο μαύρες επιθετικές μεθόδους της αστυνομίας ενάντια στο λαό για να προστατέψει την εφαρμογή των εντολών των δανειστών - ληστών. Για να στηρίξει την κλοπή το μόχθου του λαού μέσω των πλειστηριασμών.
Η αστυνομία επιτέθηκε αδιάκριτα ενάντια σε όποιο άνθρωπο έβλεπε μπροστά της. Ο στόχος δεν ήταν μόνο η αντιμετώπιση των ακτιβιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Ο στόχος ήταν να δοθεί μήνυμα ότι η όποια αντίσταση θα αντιμετωπίζεται με την μεγαλύτερη σκληρότητα, χωρίς κανένα όριο, και σε αυτές τις συνθήκες υπάρχουν και οι «παράπλευρες απώλειες»... Έτσι χτυπούσαν άγρια πολίτες δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ ακόμα και όταν δήλωναν την ιδιότητά τους ή ενώ τους έβλεπαν να κρατούν τη βιντεοκάμερα. Μια ομάδα αφιονισμένων ατόμων υπό τον τίτλο αστυνομία, που έχουν ορκιστεί να προστατεύουν το λαό, εκτελώντας εντολές της κυβέρνησης αιματοκυλούσαν το λαό. Τα χτυπήματα ήταν όσο πιο άγρια μπορούσαν. Το κεφάλι και ο αυχένας των πολιτών ήταν τα προτιμόμενα σημεία, όπως προκύπτει από τα βίντεο αλλά και τις καταγγελίες. Αποτελέσματα 4 πολίτες και 1 φωτορεπόρτερ τραυματίες, 3 συλλήψεις που με το «ιδιώνυμο» της «κυβέρνησης της αριστεράς» για την παρακώλυση των πλειστηριασμών οδηγούνται στα δικαστήρια την Παρασκευή 16/3/2018. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και κάποιος τραυματίας αλλά το ενδιαφέρον της αστυνομίας δεν εστιάζεται στη φροντίδα της ζωής του πολίτη, παρά τις διαμαρτυρίες και την κατακραυγή του κόσμου, αλλά στην καταγραφή υπέρ της του «λάφυρου» της σύλληψης. Αυτό είναι το μέτρο της επιτυχίας για την σημερινή αστυνομία και την πολιτική της ηγεσία, για να πιστωθούν τα εύσημα από τους δανειστές.
Στην επίθεση στο λαό στα Εξάρχεια δανειστές, κυβέρνηση και αστυνομία έδειξαν για μία ακόμα φορά ποιο θέλουν να είναι το μέλλον της χώρας και του λαού και πως έχουν σχεδιάζει να λειτουργήσει η «δημοκρατία» μέχρι το 2060, που προβλέπεται να εφαρμόζονται τα μνημόνια, ανεξάρτητα πως θα ονομάζονται. Όμως κάνουν λογαριασμούς χωρίς το λαό. Έρχεται η στιγμή που γίνονται πληρωμές με το ανάλογο νόμισμα και με την διαδικασία που προβλέπει η γνωστή πινακίδα στα κρεοπωλεία «ο κιμάς κόπτεται παρουσία του πελάτη»...

Δημοσίευση: Εφημερίδα "Δρόμος της Αριστεράς" Φύλλο 399, 17/3/2018



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου